BİR ŞEY YAPMALI

CUMHURİYET İÇİN DEMOKRASİ İÇİN HALK İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN ..................... cemaatlerin yönettiği bir coğrafya olmak istemiyorsak ................. Ama benim memleketimde bugün İnsan kanı sudan ucuz Oysa en güzel emek insanın kendisi Kolay mı kan uykularda kalkıp Ninniler söylemesi

3 Haziran 2009 Çarşamba

ZEITGEIST

İlk defa 2007 yılında internetten gösterimine başlanılan Zeitgeist: The Movie belgeseli, o zamandan bu güne kadar milyonlarca kişi tarafından izlendi.Film; din, para, ekonomi, 11 eylül, medya, sınıf ve düzen ayrımcılığı, yarattılan kapitalist bir dünya, savaşlar, savaşların asıl nedenleri, eşitsizlik vb. konuları ele alıyor.Filmin bu denli bir çığ gibi yayılmasındaki başlıca sebebi, izleyip de filmin etkisinde (haklı olarak) kalan bağımsız kişi ve topluluklar aracılığı ile yayılması ve gösterimler düzenlenmesidir.
Zeitgeist: AddendumPara politikaları üzerine yeterince değinmediğini düşünen yönetmen Peter Joseph, 2008 yılında filmin ikinci kısımı olan Zeitgeist: Addendum belgeselini yayınladı. Bu devam filminde ise zamanında CIA'in kullandığı ve "Ekonomik Tetikçi" olarak adlandırılan John Perkins'in itiraflarına yer veriyor. Ayrıca bu belgesel ile Dünya Bankası, IMF ve Dünya Ticaret Örgütü gibi oluşumların hangi amaca hizmet ettiği çok güzel bir şekilde anlatılıyor.
Zeitgeist: the MovieMilyonlarca kişinin izlediği, üzerinde saatlerce tartıştığı ve birçoğunun da belgeselin sonunda afallayıp kaldığı Zeitgeist belgeselinin üçüncü filmi geliyor. The Zeitgeist Movement. 15 Mart 2009 tarihinde Z-Day ekinliği ile tüm dünyada aynı gün gösterilecek olan film, Jacque Fresco tarafından ortaya atılmış olan "Venüs Projesi / (venus project)" i temel alıyor. Etkinliğe katılan ülkelerin listesi ve Z-day haritası da bulunmakta.
Venüs projesiHeyecanla beklenilen güne kadar önceki filmleri aşağıda bulunan linklerden izleyebilirsiniz. Zeitgeist The Movie Final Edition (türkçe altyazılı):google video (2 saat - kesintisiz) Zeitgeist Addendum (türkçe altyazılı):google video (2 saat - kesintisiz) Ayrıca belgeseli yasal olarak, torent aracılığıyla buradan indirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

No Pasaran !