BİR ŞEY YAPMALI

CUMHURİYET İÇİN DEMOKRASİ İÇİN HALK İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN ..................... cemaatlerin yönettiği bir coğrafya olmak istemiyorsak ................. Ama benim memleketimde bugün İnsan kanı sudan ucuz Oysa en güzel emek insanın kendisi Kolay mı kan uykularda kalkıp Ninniler söylemesi

29 Mayıs 2013 Çarşamba

bandista - hoşçakal

HAYDİ TAKSİM'E BARİKATA

Haydi Barikata!
Haydi Barikata!
Ekmek,adalet ve özgürlük için,

kara fırtınalar sarsıyor göğü
kara bulutlar kör eder gözleri,
ölüm ve acı beklese de bizleri
onları yenmek için yürümeliyiz
ve en değerli varlığımız özgürlük,
cesaret ve inançla savunmalıyız,

Haydi Barikata!
Haydi Barikata!
Ekmek,adalet ve özgürlük için,

kalplerimizde, kardeşlerimizle,
tüm dünyada büyüyor direniş,

Haydi Barikata!
Haydi Barikata!
Ekmek,adalet ve özgürlük için,

20 Mayıs 2013 Pazartesi

AŞIK İHSANİ


nedendir be koca tanrı
ben ölüyom sen ölmüyon
kullarına revan mıdır sence
vaktim saatim gelince
ben ölüyom sen ölmüyon



kıyıda köşede yanda 
belirli belirsiz anda
barındığım koca handa
ben ölüyom sen ölmüyon



ihsani'yem için için
şimdi anlıyorum niçin
allahsız olduğun için
ben ölüyom sen ölmüyon

16 Mayıs 2013 Perşembe

.1


Kapitalizm; her dönemde ve her coğrafyada (bilhassa az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde) kendisine bağımlı zenginleri yaratır. Kapitalist sermaye desteğiyle sonradan zenginleşen bu insanlar,öncelikle bireyselleşerek sermayeye ait olan “ben” e itaat ederler.
Toplumsalcılık ve toplumcu ideolojilerdeyse “biz” vardır.Her birey diğer bireylerle birlikte olunca güçlenir ve dış müdahalelere karşı direnç gösterir,biz olarak (ancak ve ancak) yaşama ve ilerleme şansına sahip olacaktır.Ve biz olarak üretirler.”Biz” in sermayesi insan birlikteliğidir yani “biz” dir.
Kapitalizmin istediği ve sunduğu zenginlik kendi himayesinde ve kontrolünde ki “ben” in  zenginliğidir, itaat mecburiyetindeki bireyselliktir.
Zenginliği büyük bir vahiy gibi sunan büyük sermayeler; hediyesini anında geri almak için “lüks” ü de sunarlar.Lükse sahip olmak isteyen  kapitalist sermaye desteğiyle sonradan zenginleşen bu insanlar üretmekten tamamıyla vazgeçerek doğal olarak her şeylerini tüketirler(ahlakları dahil).
Doğal olarak paraya sahip olanlar her türlü teknolojiyi ve lüks tüketim malzemelerini en ucuz şekilde ürettirenlerdir de.En gelişmemiş ülkelerde en ucuz beden gücünle çıkarttırdıkları hammaddeyi  az gelişmiş ülkelerde yine çok ucuza beden ve makine gücüyle işlettirerek ,üretilen teknolojiyi  gelişmemiş ve az gelişmiş ülkelere satarak, üretim/tüketim dengesini tümüyle aynı bölgelerde gerçekleştirip çok büyük rantı yönetirler.
Her dönemde; teknolojiyi ve bağlantılı olarak lüksü ürettirenler , kendi kabulleri dahilindeki şartlarda sadece tüketecek olan bireyler kümesine sahip olmak istedikleri için bu bireylerin eğitimsiz olmaları “ben” in yönetmesi için en uygun koşuldur.Eğitimli olanlaraysa itina ile yalayabilecekleri kaşık sunulur,yada çeşitli zorlayıcı  şartlar sunulur.

Yüksek eğitimini tamamlamış, toplum içerisinde itibarlı meslek sahibi olanlar ve onların eğitimini yapan eğitimciler/öğretmenler ,eğitim dışındaki kişisel gelişimlerini tamamlayamadılarsa,”biz” olamıyorlarsa; daha sosyal ve daha rahat yaşam/gelecek istekleriyle lüksü – eğlenceyi gelişme addederler kendileri için ve “ben” e hizmet ederler. (daha çok kazanç-daha daha çok tamah-daha daha daha çok tüketim)  
Sosyal demokrat yada muhafazakar kesim;  atadan gelen mülk sahipliği     özelliklerine ek olarak,üretmeden sadece tüketmeye zaten açık olan kesimdir. (daha çok kazanç-daha daha çok tamah-daha daha daha çok tüketim)
Büyük toprak sahipleri,her dönemde çalıştırdıklarının yani toprak işçilerinin ve/veya marabalarının iş güçlerini kullanarak oluşan üretimden gelen kazançlarını ya teknolojiyi satın alarak yada kendi şartlarına göre üst düzey hayat şartlarını kendilerine sunan lüks tüketim malzemelerine sahip olarak tüketirler. (daha çok kazanç-daha daha çok tamah-daha daha daha çok tüketim)

Memurlar ve kamu emekçileri; önlerinde sistem tarafından önerilen sadece iki yol mevcuttur. ”ya bu deveye güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin.” Memurlar ve kamu emekçileri doğal olarak ya “biz” diyerek birlikte olarak güç olacaklarına inanacaklardır ya da amirlerinin (ve amirlerinin sahiplerinin) uzattıkları kaşıkları yalamaya devam edeceklerdir.
Ve
Üretenler ,işçiler; sosyal bilinçlenme çerçevesinde eğitilmelerine izin verilmeyen atadan topraksız atadan mülksüz işçiler,emeklerinin karşılığı sermaye tarafından, yönetenlerin arzusu ve isteği dahilinde geçimlerine yetmeyecek şekilde belirlenen fabrika ve toprak işçileri,korkutulan- sindirilen- baş eğmeye zorlanan işçi sınıfı…ya susarak –kabullenerek “ben” e hizmet edeceklerdir, yada birlikte olmayı – birlikte güç olmayı öğrenerek “biz” diyeceklerdir.
Ve
Topluluk bilinciyle eğitilmiş – birlikte güç olmayı öğrenmiş,”biz” olmuş sanayi ve toprak işçileri; her dönemde sermayenin en büyük korkusu ve yıkılış sebebi olmaya devam edecektir.
Ve
İnsanoğlu elbet bir gün “ben” den sıyrılıp “biz” olacaktır.

NAZIM’ın dediği gibi
“bir dağdan bir dağa sevgi ırmakları akıtırız
ırmaklar coşarsa anlayın ki ayağa kalkıyoruz”
                                                                                                                                    dsed

12 Mayıs 2013 Pazar

ANNEM



ANNELER GÜNÜN KUTLU OLSUN ANNEM
ÇOK ÖZLEDİM SENİ
ANNELER GÜNÜN KUTLU OLSUN ABLAM
EDACIMLA KEREMİMLE  VE BENGÜ İLE BİRLİKTE UZUN SAĞLIKLI MUTLU BİR ÖMÜR DİLERİM

7 Mayıs 2013 Salı

KARL MARX

BİLİMSEL KESİNLİKTE DÜŞÜNCE VE POZİTİF BİR ÖĞRETİ OLMADAN, İŞÇİLERE SESLENMEK,VAİZ OYUNU OYNAMAKTIR;
BİR YANDA VAHYE GELMİŞ BİR PEYGAMBER,ÖTE YANDA ONU AĞZI AÇIK DİNLEYEN EŞEKLER BULUNDUĞUNU VARSAYAN HİLEKARCA BİR OYUN...
BİLGİSİZLİK HİÇBİR ZAMAN KİMSENİN YARDIMINA KOŞMAMIŞTIR.



TOPLUMSAL SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE GEÇMİŞTEKİ BOŞ İNANÇLARLA ENGEL OLANLARIN TÜMÜ "GERİCİDİR".




No Pasaran !