BİR ŞEY YAPMALI

CUMHURİYET İÇİN DEMOKRASİ İÇİN HALK İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN ..................... cemaatlerin yönettiği bir coğrafya olmak istemiyorsak ................. Ama benim memleketimde bugün İnsan kanı sudan ucuz Oysa en güzel emek insanın kendisi Kolay mı kan uykularda kalkıp Ninniler söylemesi

17 Mart 2010 Çarşamba

RAUND 2

Tapuda rüşvet diskoda veriliyordu
MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki tapu operasyonunda gözaltına alınanların sayısı 32'ye yükseldi. Yaklaşık 1 yıl önce 14 mağdurun şikayeti üzerine başlatılan operasyonda, tapu işlemlerinde alınan yüksek miktardaki rüşvetin disko ve pazar benzeri kalabalık yerlerde teslim edildiği saptandı. Gözaltına alınanlar arasında bir belediye meclis üyesinin de bulunduğu ortaya çıktı. Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Müdürlüğü tarafından geçen pazartesi günü sabah erken saatlerde 90 polisin katılımıyla başlatılan tapu operasyonu sona erdi. Bodrum Tapu Müdürü A.A., Müdür Yardımcıları E.E. ve C.U., eski müdür A.K., 4 tapu memuru, 3 astsubay, 1 banka memuru, emlakçı ve aracıların bulunduğu toplam 28 kişinin ardından, bugün de 4 kişi gözaltına alındı.
PARA PAYLAŞIMINDA KAVGA
Bir yıldır teknik takibi süren operasyonun, 14 kişinin şikayetinin yanı sıra, rüşvet paylaşımında çıkan kavganın ardından Bodrum Tapu Müdür Yardımcısı E.E.'nin öfkelenip mesai arkadaşları ve bazı memurları ihbar etmesiyle başlatıldığı öne sürüldü. Gözaltına alınanlar arasında, aynı zamanda su sporları işletmeciliği ve emlakçılık yapan Ortakent- Yahşi Belediyesi Meclis üyesi MHP'li H.D.'nin de bulunduğu ortaya çıktı.
BANKACILARIN DA İFADESİNE BAŞVURULUYOR
Gözaltına alınanların haricinde, Bodrum'daki bir banka şubesinde görevli müdür ve müdür yardımcısı ile Bodrum Tapu Dairesi’nde halen görev yapan 6 personel, Muğla'daki 3 ilçe ile 4 kentte halen görevli olan ve rüşvet çarkına girmedikleri için sürüldükleri iddia edilen 8 memurun ifadelerine başvuruldu.Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden iki müfettiş ile iki görevlinin de Bodrum'da inceleme yaptığı öğrenildi.
RÜŞVET, DİSKODA - PAZARDA
Tapu dairesinde, özellikle müteahhitlerin milyon dolarlık villa ve arazi alımları ile banka hacizi ve ipotekleriyle ilgili işlemlerinde 4 bin dolardan başlayan rüşvetler ödendiği, para ve evrak teslimatları için ise disko, pazar ve feribot gibi Bodrum’daki kalabalık mekanların tercih edildiği iddia edildi. Bazen de tapu personelinin ailesi ve yakınlarıyla lüks yatlara bindirilip, mavi tura çıkarılarak yüklü miktardaki rüşvetin ödendiği öne sürüldü. Rüşvet için yapılan bu mavi turların, polisin takibine takıldığı ortaya çıktı.
OPERASYON ARTVİN VE YALOVA'YA UZANDI
Operasyonda gözaltına alınan Bodrum Tapu Müdürü A.A.'nın daha önce görev yaptığı Artvin ve Yalova tapu müdürlüklerinde de idari inceleme başlatıldığı bildirildi.Bu arada, pazartesi gününden bu yana gözaltına alınan toplam 32 kişinin sorgularının devam ettiği, cuma günü Adliye'ye sevk edilecekleri kaydedildi.
AKP MHP KAPIŞMASINDA 2.RAUND

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

No Pasaran !