BİR ŞEY YAPMALI

CUMHURİYET İÇİN DEMOKRASİ İÇİN HALK İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN ..................... cemaatlerin yönettiği bir coğrafya olmak istemiyorsak ................. Ama benim memleketimde bugün İnsan kanı sudan ucuz Oysa en güzel emek insanın kendisi Kolay mı kan uykularda kalkıp Ninniler söylemesi

27 Ekim 2009 Salı

Kadıköy'de yüzleri gülmeyenler!

25 EKİM 2009
FENERBAHÇE 3-1 6ALATASARAY
MAÇININ ARDINDAN NOTLAR
Stat: Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Bünyamin Gezer (5), Serkan Gençerler (4), Tarık Ongun (5)
Fenerbahçe: Volkan (6), Gökhan (7), Bilica (6), Lugano (6), R.Carlos (6), Mehmet Topuz (6), Cristian (6), Emre (6), Vederson (7) (dk. 90+1 Selçuk), Alex (8) (dk. 76 Dos Santos), Kâzım (7) (dk. 72 Güiza 7)
Galatasaray: Franco (4), Sabri (5), Servet (5), Gökhan (4), Hakan (5), Ayhan (5), Mustafa (5), Keita (6), Elano (5) (dk. 82 Aydın), Arda (5) (dk. 57 Kewell 5), Baros (?) (dk. 5 Nonda 5)
Goller: Dk. 12 ve 53 (pen) Alex, dk. 56 Hakan, dk. 90+2 Güiza
Sarı Kartlar: R. Carlos (Fenerbahçe); Keita, Franco, Nonda, Ayhan (Galatasaray)
Kırmızı Kart: Dk. 75 Keita
Kadıköy'de yüzleri gülmeyenler!
Kimilerinin kariyerinde Avrupa kupaları, kimilerinin kariyerinde tarihi galibiyetlerde imzalar vardı ama bu isimlerin bir çoğu Kadıköy'de mutluluğu tadamadı..
Mircea Lucescu - G.Saray eski teknik direktörü Kadıköy'de UEFA’yı aldı ama Fenerbahçe’ye karşı deplasmanda gülemedi.
Karl Heinz Feldkamp - G.Saray eski teknik direktörü Lucescu, Terim, Hagi, Gerets, Feldkamp, Skibbe, Rijkaard da sevinemedi.
Adnan Polat - G.Saray Kulübü Başkanı Mehmet Cansun, Özhan Canaydın da sevinemedi. Polat ile aynı kaderi paylaştı.
Son 10 yılda 119 futbolcu görev aldı, hiçbiri galibiyet yüzü görmedi.
1999-2000’da G.saray’ın son galibiyetinde golleri Hasan ve Marcio atmıştı.
Kadıköy’de galibiyet göremeyen 46 futbolcu arasında Song’da var.
Kadıköy geleneği!

Fenerbahçe'nin yabancı forvetleri 2003'ten bu yana Galatasaray maçlarını es geçmiyor. Van Hooijdonk ile başlayan bu seriyi son olarak Güiza sürdürdü..
FENERBAHÇE’nin, Galatasaray’ı Şükrü Saracoğlu’nda oynanan karşılaşmalarda yenmesi artık bir gelenek haline geldi. Kadıköy’de en son 22 Aralık 1999’da 2-1’lik bir galibiyet alan sarı kırmızılılar, bundan sonraki karşılaşmalarda 3 puan sevinci yaşayamadı. Aldıkları galibiyetlerle gelenek yaratan Fenerbahçe, sadece Kadıköy’de ezeli rakibini dize getirme konusunda bir seri tutturmadı. Fenerbahçe’nin 2003 yılının temmuz ayında Hollanda’nın Feyenoord takımından transfer ettiği Pierre van Hooijdonk’un ardından sarı lacivertli kulübe gelen her yabancı forvet, Galatasaray’a gol atma başarısı gösterdi. En iyi ortalama Nobre’de Sarı lacivertli forma ile 6. sezonunu geçiren Alex de Souza, geldiğinden bu yana 12 kez derbi heyecanı yaşadı. Brezilyalı oyuncu, 5 defa rakip fileleri havalandırmayı başardı. Sambacıyı 7 maç ile vatandaşı Deivid izliyor. Brezilyalı oyuncu, şimdiye kadar derbilerde 2 gol attı. Üçüncü sırada ise Mateja Kezman yer alıyor. Sarı lacivertli forma ile 6 kez bu dev maçta sahaya çıkan Sırp forvet, sadece 1 kez gol sevinci yaşamıştı. Fransız yıldız Nicolas Anelka da 3 kere çıktığı Galatasaray maçında 1 kez ağları havalandırmıştı. 1982’den beri boş yok Bu konuda en başarılı isim ise Mert Nobre. Fenerbahçe forması ile 5 defa Galatasaray’a karşı mücadele eden golcü oyuncu, 3 defa fileleri havalandırmıştı. Son olarak da İspanyol Daniel Güiza, 10. haftaki maçta golü atarak “yabancı forvetlerin gol atma” geleneğini sürdürdü. Ayrıca Fenerbahçe, ligde G.Saray ile sahasında oynadığı 28 lig maçının hepsinde gol attı. Sarı lacivertliler, oynanan 28 lig maçında 19 kez kazanırken 4 beraberlik 5 kez yenilgi aldı. Fenerbahçe 28 maçta 64 gol atarken kalesinde 30 gol gördü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

No Pasaran !