BİR ŞEY YAPMALI

CUMHURİYET İÇİN DEMOKRASİ İÇİN HALK İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN ..................... cemaatlerin yönettiği bir coğrafya olmak istemiyorsak ................. Ama benim memleketimde bugün İnsan kanı sudan ucuz Oysa en güzel emek insanın kendisi Kolay mı kan uykularda kalkıp Ninniler söylemesi

19 Nisan 2010 Pazartesi

‘Üç fidan’ı idama gönderen general ‘boğularak’ öldü

‘Üç fidan’ı idama gönderen general ‘boğularak’ öldü
68 kuşağının devrimci önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam kararlarını veren dönemin Ankara 1 No’lu Sıkıyönetim Mahkemesi’nin Başkanı emekli Tuğgeneral Ali Elverdi, ‘boğularak’ öldü. ‘Üç fidan” olarak anılan 68 kuşağı’nın devrimci öğrenci liderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’a idam cezası veren Ankara 1 No’lu Sıkıyönetim Mahkemesi’nin Başkanı emekli Tuğgeneral Ali Elverdi, 86 yaşında öldü.
TARİHİN CİLVESİ
Çankaya’daki evinde dün öğle saatlerinde fenalaşan Elverdi, hastaneye götürülürken ambulansta öldü. Elverdi’nin, dün “yediği yemeğin nefes borusuna kaçması nedeniyle solunum yetmezliği” sonucu boğularak öldüğü bildirildi. Elverdi’nin Salı günü düzenlenecek askeri törenle defnedileceği belirtildi. Emekli Tuğgeneral Elverdi, 9 Ekim 1971 tarihinde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamına karar veren Ankara 1 No’lu Sıkıyönetim Mahkemesi’nin Başkanıydı. 6 Mayıs 1972’de Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilirken, Elverdi ‘üç fidan’ın idamını izlemişti. Elverdi emekli olduktan sonra aynı davanın savcısı Baki Tuğ ile birlikte siyasete atıldı ve 1977 yılında Adalet Partisi Bursa milletvekili seçildi.
HER GÜN ÖLECEKSİNİZ!
İdam edilen devrimci liderin son sözleri şöyle olmuştu:
Deniz Gezmiş: Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın Marksizm-Leninizm! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği! Yaşasın işçiler, köylüler! Kahrolsun Emperyalizm!
Yusuf Aslan: Ben ülkeminbağımsızlığı ve halkımın mutluluğu için, bir defa, şerefimle ölüyorum. Sizler, bizi asanlar, şerefsizliğinizle hergün öleceksiniz! Bizler halkımızın hizmetindeyiz, sizler Amerika’nın hizmetindesiniz. Yaşasın devrimciler! Kahrolsun faşizm!..
Hüseyin İnan: Ben, şahsi hiçbir çıkar gözetmeden, halkımın mutluluğu ve bağımsızlığı için savaştım. Yaşasın işçiler, köylüler ve yaşasın devrimciler. Kahrolsun faşizm!..

2 yorum:

  1. Evet, şerefsizlikleriyle öldüler ama yanlarına kar kaldı. Hiç bir hukuk eğitimi almamış, hukukçu olmayan birisiydi. Emekli maaşı, milletvekilliği emeklisi vs. kral gibi öldü. Kimse hesap soramadı, aksine değer gördü. Şimdi de devlet töreniyle, şehit gibi gönderilecek göreceksin. Ah, ah!

    YanıtlaSil
  2. işte o gün hocam
    şarkılarımız bir gaz sandığının üstüne çıkarak kocaman ellriyle tempo tutmalıdır
    şarkılarımız bizden önce saldırmalıdır düşmana
    şarkılarımız bizden önce boyanmalıdır kana....

    YanıtlaSil

No Pasaran !