BİR ŞEY YAPMALI

CUMHURİYET İÇİN DEMOKRASİ İÇİN HALK İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN ..................... cemaatlerin yönettiği bir coğrafya olmak istemiyorsak ................. Ama benim memleketimde bugün İnsan kanı sudan ucuz Oysa en güzel emek insanın kendisi Kolay mı kan uykularda kalkıp Ninniler söylemesi

17 Temmuz 2010 Cumartesi

İstanbul Dünya Mirası Listesi'nden çıkarılıyor!

İstanbul Dünya Mirası Listesi'nden çıkarılıyor!


İstanbul'un tarihi alanları, Dünya Miras Komitesi'nin, 25 Temmuz - 3 Ağustos 2010 toplantısında, Dünya Mirası Listesi'nden Çıkarılma riski ile karşı karşıya!



2003 yılından bu yana tekrarlanan ve 1 Haziran 2010 tarihli Dünya Miras Komitesi Taslak Karar'ında da yinelenen konularla ilgili gerekli gelişmeler sağlanmazsa 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti seçilmiş olan İstanbul, 890 Dünya Miras Alanından birisi olma niteliğini kaybecektir.



Haliç Metro Köprüsünün yapımının durdurulması gibi konular İstanbul'un en azından ''Tehlikede Olan Dünya Mirası Listesi''nde kalabilmesi için aciliyet teşkil etmektedir. Bunun için yalnızca İstanbullular olarak değil tüm dünya vatandaşları olarak harekete geçmeliyiz. Siz de bu çağrıya kulak verin ve İstanbul'un elimizden daha fazla yitip gitmesini önlemek için imza atın!



İSTANBUL S.O.S


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

No Pasaran !