BİR ŞEY YAPMALI

CUMHURİYET İÇİN DEMOKRASİ İÇİN HALK İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN ..................... cemaatlerin yönettiği bir coğrafya olmak istemiyorsak ................. Ama benim memleketimde bugün İnsan kanı sudan ucuz Oysa en güzel emek insanın kendisi Kolay mı kan uykularda kalkıp Ninniler söylemesi

2 Temmuz 2010 Cuma

TEKEL İŞÇİLERİ OTURMA EYLEMİ BAŞLATTI

TEKEL işçileri oturma eylemi başlattı
İzmir'den gelen TEKEL işçileri Türk-İş binasına geldi. Burada içeri girmek isteyen işçiler polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. Çeşitli illerden Türk-İş Genel Merkezi önüne gelen bir grup TEKEL işçisi bina önünde oturma eylemine başladı.
Başta İzmir ve İstanbul olmak üzere çeşitli illerden gelen yaklaşık 40 TEKEL işçisi, sabah saatlerinde Türk-İş Genel Merkezi önüne geldi. İşçiler, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ile sorunları hakkında görüşmek istediklerini belirttiler. Bir grup işçi Türk-İş binası içine girmek istedi. Buradaki özel güvenlik görevlileri ve polis tarafından işçilere müdahale edildi. Çıkan arbedenin ardından bir işçi fenalık geçirdi. İçeri giren işçiler polis tarafından dışarı çıkartılırken, gözlem altına alınan bir grup kadın işçi, Türk-İş'in şikayetçi olmaması üzerine serbest bırakıldı. Polis, işçileri Türk-İş Genel Merkezi önünden uzaklaştırdıktan sonra Çevik Kuvvet, geniş güvenlik önlemi aldı. Daha sonra, İstanbullu TEKEL işçisi Metin Arslan, bir basın açıklaması yaparak emniyet güçlerinin üyesi oldukları sendikaya girmek isteyen 50'ye yakın TEKEL işçisini çeşitli düzeylerde darp ettiğini ileri sürerek, Ankara Emniyeti'nin TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun da kabul ettiği gibi işçilere karşı aşırı güç uygulamaya devam ettiğini söyledi. Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Herkese iş, iş güvencesi, yeterli ücret, sigorta ve sendika hakkı, taşeronlaşmaya, 4/C'ye ve esnek çalışmaya hayır diyoruz. İşçilerin sorunlarını görüşüp taleplerimizi iletmek istedik. Demokratik bir hakkı kullanmak isteyen işçiler, sendika yöneticileriyle görüşme istekleri emniyet yetkilileri tarafından darp edilerek engellendi." Arslan, polisin tutumunu kınadıklarını belirterek, mücadelelerine sonuç alıncaya kadar devam edeceklerini dile getirdi.
2 Temmuz 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

No Pasaran !