BİR ŞEY YAPMALI

CUMHURİYET İÇİN DEMOKRASİ İÇİN HALK İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN ..................... cemaatlerin yönettiği bir coğrafya olmak istemiyorsak ................. Ama benim memleketimde bugün İnsan kanı sudan ucuz Oysa en güzel emek insanın kendisi Kolay mı kan uykularda kalkıp Ninniler söylemesi

31 Ekim 2010 Pazar

Taksim'de canlı bomba saldırısı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim'deki patlamada 10'u polis 12'si sivil olmak üzere toplam 22 yaralının olduğunu ve olayın araştırılmaya devam ettiğini söyledi. Vali Mutlu, terör örgütlerine yönelik olarak, "Bu saldırılarla milletin birliği yıkamazsınız" dedi.
POLİS MİNİBÜSÜNE GİRMEYE ÇALIŞMIŞ
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da "Canlı bomba olduğu görülüyor. Ölenimiz, şehidimiz yok. Hepimize, ülkemize geçmiş olsun. Ağır olan 2 yaralı var gibi gözüküyor. Şimdilik söyleyebileceğim bunlar” dedi. Çapkın, olayı kimin yaptığının sorulması üzerine, “Şu anda bir bilgimiz yok. Onlar şu anda araştırılıyor. Canlı bomba. Kendisi parçalanmış gördüğünüz gibi. Ceset erkek görünüyor” karşılığını verdi. Canlı bombanın polis otobüsüne girip girmediği yönündeki bir soruya da Çapkın, “Evet polis minibüsüne girmeye çalışmış” dedi.
MEYDANA GİRİŞ ÇIKIŞLAR KAPATILDI
Taksim'de canlı bomba saldırısı
TAKSİM'de Çevik Kuvvet Ekipleri'nin bulunduğu noktada saat 10.30'da meydana gelen patlamada 10'u polis 22 kişi yaralandı. 2 yaralının durumunun ağır olduğu bildirildi. 24 saat görev yapan Taksim'deki Çevik Kuvvet Ekipleri'nin bulunduğu noktada meydana gelen patlama üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi gönderildi. Yaralılar çevredeki hastanelere sevkedildi. İkinci bir patlama olasılığı dikkate alınarak olay yeri ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Taksim Meydanı'na giriş ve çıkışlar kapatıldı. Bu arada, polis telsizinden yapılan anonsla bütün emniyet birimleri alarma geçirildi. Olay yerinde üzeri gazete ile kapalı yerde yatan ve canlı bomba olduğu sanılan erkek kişinin fotoğrafları çekildi, cesedi kaldırıldı. Bu arada polis helikopteri Taksim ve çevresinde de uçuş yaptı. Olay yerine barikat kuruldu ve gazetecilerin yaklaşmasına izin verilmedi. Olay yerinde patlamayla ilgili parçalar uzman polis ekipleri tarafından toplanıyor.
İŞTE PATLAMA ANI

2İNCİ BOMBA ŞÜPHESİ

Polis ekipleri ikinci bir saldırı ihtimaline karşı bölgeyi güvenlik çemberine alırken, meydana çıkan tüm yollar kapatıldı. Ayrıca gazeteciler de dahil hiç kimse bölgeye yaklaştırılmıyor.

İSTANBUL'DA KIRMIZI ALARM

Patlamanın ardından çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, kötü hava koşulları nedeniyle bugüne ertelenen Vatan Caddesi’ndeki 29 Ekim törenleri için de kırmızı alarm verdi ve görevli tüm polisler uyarıldı.

HELİKOPTERLİ OPERASYON

Patlama sonrası polisin düzenlediği operasyonlara 6 polis helikopteri de havadan destek veriyor.

SÖZDE EYLEMSİZLİĞİN SON GÜNÜ

Patlamanın PKK'nın daha önce açıkladığı "eylemsizlik" kararının bittiği güne denk gelmesi ise dikkat çekti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

No Pasaran !