BİR ŞEY YAPMALI

CUMHURİYET İÇİN DEMOKRASİ İÇİN HALK İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN ..................... cemaatlerin yönettiği bir coğrafya olmak istemiyorsak ................. Ama benim memleketimde bugün İnsan kanı sudan ucuz Oysa en güzel emek insanın kendisi Kolay mı kan uykularda kalkıp Ninniler söylemesi

21 Ocak 2011 Cuma

"Eczaneler içler acısı durumda"

"Eczaneler içler acısı durumda"

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, son yıllarda hükümetin yaptığı değişikliklerle başta sağlık alanı olmak üzere, eczacıların, "işçileşmeye" başladığını ifade etti.
Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, başta devlet ve özel hastaneler olmak üzere kamuda ve sanayide eczacı istihdamının artırılması gerektiğini belirtirken, mesleğe yeni atılmış eczacıların kendi işinin sahibi olarak sağlık hizmeti vermelerinin zorlaştığını söyledi.
Çolak, son 30 yılda ülkede ve tüm dünyada yaşanan değişimlerin, hem mesleki hem de toplumsal şemaları ciddi biçimde değiştirdiğini ifade etti. Çolak, "TEB Haberler" dergisindeki açıklamalarında, eczacılar açısından en önemli adımın işçi ve işçi emeklilerinin serbest eczanelerden ilaç alması ile atıldığını söyledi. Çolak, hükümetin sağlık alanındaki değişiklikleriyle bu durumun bir yandan hizmet sunulan nüfusu genişlettiğini ancak, diğer yandan da mesleği kamu uygulamalarına bağımlı hale getirdiğini ifade etti.
"Kamunun memurları gibiyiz"
Kısa ya da uzun vadede bu uygulamanın değişeceğini öngörmediklerini belirten Çolak, bu gelişmeler sonucunda eczacıların yalnızca gelirlerinin azalmadığını, artık "kamunun memurları" gibi çalışmak zorunda bırakıldıklarını söyledi.
Bu sürecin bir bütün olarak, meslek perspektifini değiştirdiğini, bu sürecin yalnızca izleyicisi olmadıklarını belirten Çolak, dünyadan gelen rüzgarın belirlediği birtakım yapısal büyük değişikliklerden de ne kendi hayatlarını ne de mesleki davranışlarını tam olarak koruyamadıklarını aktardı.
"Mücadele halindeyiz"
Erdoğan Çolak, meslek örgütü temsilcileri olarak siyasi, bürokratik ya da ekonomik düzenlemelerin iyileştirilmesi, meslektaşlarının ekonomik ve sosyal açılardan korunması ve güçlendirilmesi içim mücadele halinde olduklarını belirterek, şöyle dedi: "Bu mücadelemiz de sürecektir. Ancak ortadaki manzaraya baktığımızda, bunu yeterli olmadığını düşünüyorum. Bugün yalnızca ekonomik mücadele yeterli olmaz. Bizler bugün hem kendimizi hem de toplum için, mesleğimizin anlam şemalarını yani, algılanışını ve işleyişini yeniden tarif etmeliyiz."
Çolak, bunun için yapılması gereken ilk adımın da mesleğin rotasını belirlemek gerektiğini, yani "geleceğe bir ışık yakmak için bugünün fotoğrafını iyi çekmek" olduğunu belirterek şu noktaların altını çizdi:
"Bugün yaşananların adımları, geçmişte atılmıştır. Bugün atılan adımlar ise, geleceği kuracaktır. Bu nedenle, bugün kendi ideal meslek anlayışımızın somut adımlarını birlikte atmalıyız. Bize göre geleceğin eczacılığının merkezinde bir sağlık danışmanı olarak topluma çeşitli hizmetler üreten eczacı bulunmaktadır."
Çolak, bunun için eksiklikleri tespit edip gerekli adımları atmalarının gerektiğini söyledi. Çolak, gerçekleştirilen Eczacılık Kongresi'nde de, var olan sorunları anlamak, farklı çözüm önerilerini birlikte tartışarak, geleceği bugünden kurmak için kolektif bir adım attıklarını belirtti.
21 Ocak 2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

No Pasaran !