BİR ŞEY YAPMALI

CUMHURİYET İÇİN DEMOKRASİ İÇİN HALK İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN ..................... cemaatlerin yönettiği bir coğrafya olmak istemiyorsak ................. Ama benim memleketimde bugün İnsan kanı sudan ucuz Oysa en güzel emek insanın kendisi Kolay mı kan uykularda kalkıp Ninniler söylemesi

12 Ocak 2011 Çarşamba

YORUMU YOK

Dinin İnsanlık dışılığına Dair
Heyhat, müminlerin ve agnostiklerin de ortak olduğu... dinsel bir tutuma destek vermek için, ekonomik düzene evrensel itaatten daha iyi ne olabilir? Yaşamak yerine sürünerek hayatta kalma zorunluluğunun katlanılmaz sefaletine, gezegen çapındaki kaynakların yok olma tehdidi de eklendi. Öyle ki, insan soyunun, başta kendi insanlığı olmak üzere, her şeyi feda ettiği bu sürünerek hayatta kalmak bile artık garanti değil ve halklar arasında karşılıksız bir kurban edilmeden, terkedilmişlik duygusundan, deyim yerindeyse rıza gösterilmiş bir ölümün kabulünden başka bir şey hüküm sürmemektedir.
Din, maneviyat adına reddetse de, maddi çıkarları yönetmekten hiç geri kalmaz. Yoksulluk ve merhamet, ölüm ve öte dünya, günah ve günahın satın alınması pazarlarından az kâr sağlamadı!
Yoksullaşma ölü sermayenin aşırı büyümesiyle at başı gidiyor. Sefaletin ve ıstırabın büyüdüğü yerde, din açgözlülükle burnundan soluyor.
Din, sömürü sözleşmesini semavi bir vekâletin sürekliliği üzerinde kuran ve köleliğin silahlarıyla mücadele ettiği totalitarizmi sürekli yenileyen ekonomi anlayışıdır.
Din, yıkıcılığa ve itaatsizliğe varana dek diz çökmedir.
İnsanın insan tarafından yaratılmasını küçümseyen ve engelleyen her tutum, inkâr edilemez bir şekilde dinseldir.
Raoul Vaneigem

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

No Pasaran !