BİR ŞEY YAPMALI

CUMHURİYET İÇİN DEMOKRASİ İÇİN HALK İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN ..................... cemaatlerin yönettiği bir coğrafya olmak istemiyorsak ................. Ama benim memleketimde bugün İnsan kanı sudan ucuz Oysa en güzel emek insanın kendisi Kolay mı kan uykularda kalkıp Ninniler söylemesi

14 Ocak 2012 Cumartesi

Marmara'da hayat durdu

Marmara'da hayat durdu
İstanbul'da elektrik kesintisi nedeniyle metro ve tramvay seferleri saatlerce durdu.İstanbul'un birçok ilçesinde, İzmit, Adapazarı, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da elektrik kesintisi yaşandı. Türkiye'nin en büyük illerinin bulunduğu Marmara Bölgesi'nde, 6 ilde 20 milyondan fazla kişi elektriksiz kaldı. TEİAŞ saat 19.15 itibarıyla iletim sisteminin normale döndüğünü, elektrik kesintisinin sona erdiğini bildirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kesinti nedeniyle doğalgaz verilemediğini belirterek uyarıda bulundu: Kombiler kapalı tutulmalı ve hemen açılmamalı...Bursa’daki doğalgaz çevrim santralinde meydana gelen arıza, enterkonnekte sistemde çökmeye neden olunca İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne bir süre elektriksiz kaldı. Kış ortasında buz gibi soğuk havada yaklaşık 3 saat kaloriferler yanmadı, trafik felç oldu, metro çalışmadı, sanayi tesislerinde üretim durdu. Bulgaristan’dan alınan elektriğinin enterkonnekte sisteme bağlanması ve Ambarlı Termik Santralı’ndan besleme yapılmasıyla yerleşim birimlerine yeniden elektrik verilebildi.
Türkiye’nin elektrik üretiminin yüzde 10’unu karşılayan Bursa Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin dağıtım ünitesinde saat 13.43’te arıza meydana geldi. Buna bağlı olarak Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’nin Bursa ve Adapazarı’ndaki yüksek gerilim hatlarında arıza nedeniyle Marmara Bölgesi’nin bu hatlardan beslenen önemli bir bölümü enerjisiz kaldı. Buna Lüleburgaz Hamitabat Enerji Çevrim Santralinde 150 bin voltluk trafo merkezinde arıza eklenince başta İstanbul olmak üzere Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’de elektrikler kesildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

No Pasaran !