BİR ŞEY YAPMALI

CUMHURİYET İÇİN DEMOKRASİ İÇİN HALK İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN ..................... cemaatlerin yönettiği bir coğrafya olmak istemiyorsak ................. Ama benim memleketimde bugün İnsan kanı sudan ucuz Oysa en güzel emek insanın kendisi Kolay mı kan uykularda kalkıp Ninniler söylemesi

23 Kasım 2009 Pazartesi

Tunceli'de CHP'den toplu istifa

"BAYKAL, SOSYAL DEMOKRAT BİR PARTİNİN BAŞKANI OLAMAZ"
Tunceli'de CHP'den toplu istifa
Tunceli'de CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in 'Dersim isyanıyla' ilgili sözlerine tepki göstermek için aralarında 3 ilçe belediye başkanı ile yaklaşık 300 partili partisinden istifa etti. İstifalar Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 1000 kişinin katıldığı basın açıklamasıyla duyuruldu. Açıklamayı istifa edenler arasında yer alan Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül okudu.
Pülümür Belediye Başkanı Mesut Coşkun, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Sarıçiçek ve CHP eski Tunceli Milletvekili Hasan Güyüldar ile çok sayıda partili Moğultay Mahallesi'ndeki yer altı çarşısı mevkisinde bir araya geldi. Grup adına açıklama yapan Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Dersim halkının yarası, mensubu bulunduğumuz CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in, 10 Kasımda TBMM'de yaptığı konuşma ile kanamıştır” dedi. Dersimlilerin 1937-1938 yıllarında meydana gelen olayların acısını yüreklerine zincirlediğini ifade eden Sarıgül, sözlerine şöyle devam etti:“Demokratik açılım adına, TBMM'de 'Şeyh Sait İsyanı, Dersim İsyanı böyle mi bastırıldı?' sözlerini sarf eden Öymen'in bu tavrı, sorunları çözme değil, şiddet yönetiminin anlayışı olduğunu ortaya koymuştur. Dersim halkı, tüm baskılara rağmen, zulmün önünde boyun eğmemiş, ölümlere, sürgünlere, açlıklara göğüs gererek soysuzlaşmayı kabul etmemiş ve tarih boyunca insanlık onurunun birinci değer olduğunu savunmuş bir halktır. Dersim halkı, kültürüyle, inancıyla, yaşamıyla insanı ön plana alan, çağdaş değerlere, pozitif düşünceye inanan, çağımızın düzeni olan laik, demokratik sisteme gönülden bağlı, ülkemizin barış ve kardeşliğine hizmet eden, her bireyin eşit, hür ve özgür bir şekilde yaşamını sürdürmesini yürekten isteyen ve bunun mücadelesini bedeller ödeyerek ver bir toplumdur.” “Aleviliğin orijini sayılan Dersim'e ve Dersim halkına düşman gözüyle bakmak, TBMM kürsüsünden gözümüzün içine baka baka atalarımıza yaşatılan kıyımları, gönümüzde çözüm olarak önümüze sunmak, bununla övünmek, bunu da sosyal demokrasi ve barış adına yapıyorum demek, insanlık ayıbıdır” diyen Sarıgül, “Bu anlayışa sahip ve bu sözleri sarf edenden hesap sormayan bir anlayışın içinde de Dersimli olarak yer almamız ve üyeliğimizi devam ettirmemiz, kendi halkımıza karşı bizler adına utanç verici olacaktır. 1937-1938 yılları ve sonrasında Dersim'de kadın, erkek ve çocuklardan oluşan on binlerce masum insanın öldürülmesini meşrulaştırmaya çalışan bir anlayış ile aynı çizgide olmamız imkansız olduğu için mensubu bulunduğumuz CHP'den istifa ediyoruz” diye konuştu. Açıklamanın ardından Pülümür Belediye Başkanı Mesut Coşkun, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Sarıçiçek ve CHP eski Tunceli Milletvekili Hasan Güyüldar ile Nazımiye, Pülümür, Mazgirt ve Ovacık ilçe teşkilatlarına üye 300 kişi, istifa dilekçelerini CHP İl Başkanlığına verdiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

No Pasaran !