BİR ŞEY YAPMALI

CUMHURİYET İÇİN DEMOKRASİ İÇİN HALK İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN ..................... cemaatlerin yönettiği bir coğrafya olmak istemiyorsak ................. Ama benim memleketimde bugün İnsan kanı sudan ucuz Oysa en güzel emek insanın kendisi Kolay mı kan uykularda kalkıp Ninniler söylemesi

9 Haziran 2010 Çarşamba

Hakkâri'de olaylar yatışmıyor

Hakkâri'de olaylar yatışmıyor
Hakkâri'de terör örgütü PKK'nin şehir yapılanması KCK'ye yönelik düzenlenen operasyona tepki gösteren bir grup, yola barikat kurarak, polise taşla saldırdı.
Hakkâri'nin değişik mahallelerinde bir araya gelen göstericiler KCK operasyonu kapsamında aralarında BDP İl Başkanı M. Sıddık Akış'ın da bulunduğu 10 kişinin gözaltına alınmasını protesto etti. Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan göstericiler polisle çatıştı. Hakkâri Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, PKK'nın şehir yapılanması KCK'ye yönelik düzenlediği operasyonda, aralarında BDP İl Başkanı M. Sıdık Akış, Merkez İlçe Başkanı Seyhan Şahin'in de bulunduğu 10 kişiyi gözaltına almasının ardından BDP İl Örgütü tarafından yapılan basın açıklaması sonrası olaylar çıktı. KCK operasyonları protesto eden gösteriler değişik mahallelerde olaylar çıkardı. Göstericiler mahalle yollarını trafiğe kapatarak sloganlar attı. Ateş yakan gösterici guruplara polis, gaz bombası, tazyikli su ve zıhlı araçlarla müdahale etti. Polisin dağılın uyarısına karşılık gösteriler polise taşla karşılık verdi. Hakkâri'nin Keklikpınar, Dağgöl, Aşağı Mezran Mahallesi ve Bağlar Mahallesi'nde bir araya gelen ve ateş yakarak barikat kuran göstericilere polisin müdahalesi devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

No Pasaran !