BİR ŞEY YAPMALI

CUMHURİYET İÇİN DEMOKRASİ İÇİN HALK İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN ..................... cemaatlerin yönettiği bir coğrafya olmak istemiyorsak ................. Ama benim memleketimde bugün İnsan kanı sudan ucuz Oysa en güzel emek insanın kendisi Kolay mı kan uykularda kalkıp Ninniler söylemesi

28 Aralık 2009 Pazartesi

BUNUN ADI NE?

"Arama neden uzun sürdü?"
Genelkurmay Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Komutanlığı'nda süren aramaların uzun sürmesinin nedeninin "kozmik odadaki bilgilerin tümünün çok gizli olması ve dışarıya çıkarılmasının devlet suçu kapsamına girmesinden" kaynaklandığını ifade edildi. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiası nedeniyle başlattığı soruşturma nedeniyle devam eden aramalar, kozmik gizlilikle yürütülüyor. Arama kararını veren 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ile askeri ve sivil savcılar eşliğinde yaptığı ilk iki arama 38 saat sürmüştü. 38 saatlik aramaya rağmen, bugünde 3.kez arama yeniden başladı. Konuyla ilgili bilgi veren askeri yetkililer ise, komutanlığın "Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için en yürütülen en gizli çalışmaların merkezi olduğunun" altını çizerken, "burada bulanan bilgilerin soruşturma da olsa hakim tarafından bile kopyalanamaz, alınamaz ve çıkarılamaz" olmasına dikkat çekiyorlar. Aralarında Bölge Başkanı Albay Yusuf A., Albay Erkan Y.B ve Binbaşı İbrahim G.'ninde bulunduğu 8 askerin gözaltında tutulduğu soruşturmada ise ne arandığını sadece soruşturma savcısı biliyor. Kapılarında girip çıkanların gramlık kilo farkını bile hisseden, yüz tarama sistemine sahip, şifreli kapılara sahip ve 24 saat izlenen özel güvenlik sistemine sahip dairedeki tüm bilgiler ise devlet sırrı kapsamında tutuluyor. Aramaların günlerce sürebileceğine dikkat çeken askeri yetkililer, konuyla ilgili soruşturmanın bilgilerin sızmasının bile suç kapsamında olduğuna vurgu yaparak, "Yapılacak haberlerde bile dikkat edilmesi gerekiyor. Devlet sırrı kapsamındaki bilgilerin afişe edilmesine izin verilmemesi gerekiyor" dediler.
Karargah 3. kez aranıyor
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiası üzerine Özel Kuvvetler Seferberlik Bölge Müdürlüğü'nde 3. kez arama başlatıldı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı izledikleri iddia edilen iki subayın görev yaptığı Özel Kuvvetlere bağlı Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda üçüncü arama başladı. Yetkili hakim ve savcılar 6 arabalık bir konvoyla 11.30 sularında aramanın yapılacağı Seferberlik Bölge Başkanlığı'na geldi ve karargaha girdi. Aramalar şimdiye kadar 38 saat sürdü Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda Cuma akşamı yapılan ilk arama 10 saat sürmüş, daha sonra Genelkurmay Başkanlığı, 8 personelin gözaltına alındığını açıklamıştı. İkinci günkü arama ise yaklaşık 28 saat sürmüştü. İlk aramanın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan programında olmamasına rağmen Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile görüşmüş, sürpriz görüşmeye Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner da katılmıştı. İkinci arama 28 saat sürdü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla ilgili soruşturmada daha önce aranan Özel Kuvvetler’de önceki gece geç saatlerde başlatılan ikinci arama kesintisiz olarak dün de devam etti. Devlet sırlarının bulunduğu evrak odası da arandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

No Pasaran !