BİR ŞEY YAPMALI

CUMHURİYET İÇİN DEMOKRASİ İÇİN HALK İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN ..................... cemaatlerin yönettiği bir coğrafya olmak istemiyorsak ................. Ama benim memleketimde bugün İnsan kanı sudan ucuz Oysa en güzel emek insanın kendisi Kolay mı kan uykularda kalkıp Ninniler söylemesi

28 Aralık 2009 Pazartesi

TEKEL İŞÇİLERİNİN YÜRÜYEMEYİŞİ

TEKEL işçileri Meclis'e gidemiyor
Ankara'da gerginlik devam ediyor... Tekel işçileri, Türk-İş binasına geçişleri esnasında, güvenlik güçlerinin müdahalesine uğradılar.
Güvenpark'ta bekleyen Tekel işçileriyle polis arasında gerginlik yaşanıyor. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, TBMM'de MHP grubuyla görüştü ve görüşmesinin ardından Güvenpark'ta bekleyen Tekel işçilerinin yanına geldi.
Kumlu ve beraberindeki heyet metro alt geçidini kullanarak Türk-İş binasına geçerken işçiler altgeçit yerine üstten geçmek isteyince polis barikatıyla karşılaştılar. Polisin ablukaya aldığı işçilerle polis arasında tartışmalar yaşandı. Polis, işçilerin ısrarlarını sürdürmeleri durumunda müdahale edileceği konusunda uyardı, ancak Harb-İş Genel Başkanı Ahmet Kalfa ve diğer sendika yöneticileri kol kola girerek polis barikatını yardı ve işçiler Türk-İş Genel Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçtiler.
Meclis'e yürüyüşe izin yok
Başkanlar Kurulu Kararı gereği bugün Güven Park'ta basın açıklaması yapan Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, buradan Meclise yürüyeceklerini belirterek, MHP Grubunu ziyaret ederek sorunlarını anlatacaklarını söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün DEİK Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamayı da eleştiren Kumlu, "Başbakan Erdoğan, 'Yetimin hakkını Tekel işçisine yedirmem' dedi.'Devlet malı deniz, yemeyen domuz' ifadelerini üzüntüyle izledik. On gündür bu eylemi masa başında çözmeye çalıştık. Eylemin onuncu gününde yaptığımız Başkanlar Kurulu toplantısıyla sürekli eylemlilik kararı aldık. Türk-İş'e bağlı profesyonel yöneticileri çağırarak, bugün MHP Grubunu ziyaret edeceğiz. Yarın da CHP Grubunu ziyaret edeceğiz" dedi.
Çarşamba günü ise Türk-İş Başkanlar Kurulu'nu yeniden toplayacaklarını ifade eden Kumlu, gelişmeleri değerlendirerek, yollarına devam edeceklerini söyledi. Hükümetle oturup bunu çözene kadar eylemlerin devam edeceğini kaydeden Kumlu, "Bizim maksadımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil" dedi. İşçilerden yönetime tepkiBasın açıklamasının ardından Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve diğer sendika başkanlarının Meclise doğru yürüyüşe geçtiği sırada işçiler de heyetle birlikte Meclis'e gitmek istedi. Türk-İş tarafından "Başkanlar gidip görüşecek, biz onları bekleyeceğiz" anonsu yapılması üzerine işçiler ıslık çalarak ve "Ya hep beraber ya da hiç birimiz" sloganları atarak tepki gösterdi. İşçiler ve sendika yöneticileri arasında yaşanan gerginlik, işçilerin Meclis'e yürümek istemeleri ısrarı üzerine tırmandı. İşçiler ve yönetim arasında tartışmalar yaşanırken, işçiler "Türk-İş, işçine sahip çık" sloganları atmaya başladı.
28 Aralık 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

No Pasaran !