BİR ŞEY YAPMALI

CUMHURİYET İÇİN DEMOKRASİ İÇİN HALK İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN ..................... cemaatlerin yönettiği bir coğrafya olmak istemiyorsak ................. Ama benim memleketimde bugün İnsan kanı sudan ucuz Oysa en güzel emek insanın kendisi Kolay mı kan uykularda kalkıp Ninniler söylemesi

20 Temmuz 2009 Pazartesi

10 GENERAL

2003 yılından bu yana 10 general istifa etti

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Değerlendirme ve Denetleme Başkanı Tümamiral Mustafa Baha Eren'in görevinden ani istifasının yankıları sürerken, 2003 yılından bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri'nden tam 10 generalin istifa yoluyla ayrıldığı belirlendi. 2003 yılında Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Köksal Karabay'ın sürpriz biçimde emekliliğini istemesiyle başlayan istifa sürecinde bugüne kadar çeşitli görevlerde bulunan 10 general görevlerinden ayrıldı. Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarına tepki veya kişisel nedenlerle yaşanan istifaların kronolojik süreci şöyle :
Korgeneral Köksal Karabay: Geleceğin Genelkurmay Başkanı gözüyle bakılan Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Köksal Karabay, 2003 yılında emekliliğini isteyerek bu görevinden ayrıldı. Korgeneral Karabay 4 Temmuz 2003 tarihinde Süleymaniye'de yaşanan ünlü Çuval olayının ardından emekliliğini istedi.
Tümgeneral Alaettin Parmaksız: 2003'te Tümgeneral olan Alaettin Parmaksız da, Genelkurmay İstihbarat Başkanlığında görevliyken, 2004 de Konya Personel Okul Komutanlığına atanınca istifa etti. TSK tarihinde Konya Personel Okulundan Korgeneralliğe yükselen hiçbir isim bulunmuyordu.
Tümgeneral Reha Taşkesen: Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Reha Taşkesen ise 2006 da istifa etti. NATO ve Afganistan'da görevler yapan, Özel Kuvvetler Alay Komutanı olan, Cumhurbaşkanlığı Başyaverliği de yapan Taşkesen'in özel nedenlerle istifa ettiği açıklandı.
Tümgeneral Orhan Uğurluoğlu: Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Tümgeneral Orhan Uğurluoğlu 12 Ağustos 2007 yılında istifa etti. YAŞ kararına tepki olarak istifa ettiği bildirilen Tümgeneral Uğurluoğlu, Washington'da TSK Ataşeliği yapmıştı.
Tuğgeneral Muzaffer Karaca: Hava Eğitim Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Muzaffer Karaca da görevini istifa yoluyla bıraktı. Karaca da, Tümgeneral Orhan Uğurluoğlu ile birlikte YAŞ kararlarına tepki olarak 2007 yılında aynı tarihte görevinden istifa etti.
Tuğgeneral Ali Er: 1. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Er de YAŞ kararlarına tepki olarak 2007 yılında görevinden istifa etti.
Tuğgeneral Celal Çıtak: Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Celal Çıtak 2008'in Ocak ayında eşinden boşanabilmek için istifa etti. Tuğgeneral Çıkak, "Üzerimde general üniformam varken eşimden ayrılmam uygun olmaz" dedi.
Tümgeneral Levent Türkmen: 1. Taktik Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Tümgeneral Levent Türkmen 2009'da görevinden istifa etti.
Tümgeneral Sinan Şanlı: Hava Pilot Tümgeneral Sinan Şanlı Hava Harp Okulu Komutanlığı görevinden Mayıs 2009 tarihinde ayrıldı. Tümgeneral Sinan Şanlı yaptığı açıklamada, ''Kurumumla ilgili bir durum söz konusu değil. Konuyla ilgili farklı spekülasyonlar yapılması hem şahsımı hem de kurumumu rahatsız etmektedir. Ayrılma nedenim tamamen şahsi gerekçelerle olup, başka bir konuyla ilişkilendirilmesi doğru değildir'' dedi.
Tümamiral Mustafa Baha Eren: Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Değerlendirme ve Denetleme Başkanı Tümamiral Mustafa Baha Eren bu görevinden istifa etti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na en güçlü aday olarak gösterilen ve bu yıl Koramirallik terfisi bekleyen Tümamiral Eren'in özel sorunları nedeniyle görevinden ayrıldığı belirtildi. Genelkurmay Başkanı da istifa etmiştiBu arada, 1980 sonrası TSK'da önemli istifalar yaşandı. Dönemin Cumuhrbaşkanı Turgut Özal ile 1. Körfez Savaşı'nda görüş ayrılığına düşen dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necip Torumtay, 1990 yılında bu görevinden istifa etmişti. 1987'de ise, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Üruğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Necdet Öztorun'a Genelkurmay Başkanlığı yolunu açmak için erken emekliliğini istemişti. Bir terör saldırısında hayatını kaybeden Korgeneral İsmail Selen, 1989 da atandığı Güneydoğu Asayiş Kolordu Komutanlığı görevinden üç ay sonra alınınca istifa etti. 2001 yılında da Beyaz Enerji operasyonunun mimarı olan Jandarma Harekât Başkanı Tümgeneral Osman Özbek, daha önce Tuğgeneral rütbesi ile yaptığı Kayseri Bölge Komutanlığına atandı. Tümgeneral Özbek, "General koltuğa yapışmaz" diyerek istifa etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

No Pasaran !