BİR ŞEY YAPMALI

CUMHURİYET İÇİN DEMOKRASİ İÇİN HALK İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN ..................... cemaatlerin yönettiği bir coğrafya olmak istemiyorsak ................. Ama benim memleketimde bugün İnsan kanı sudan ucuz Oysa en güzel emek insanın kendisi Kolay mı kan uykularda kalkıp Ninniler söylemesi

31 Ağustos 2009 Pazartesi

Katolik Mezarlığı’nda kedi kavgası

Şişli’deki Fransız Katolik Mezarlığı’ndaki kedileri beslemek isteyenlerle ‘Burası hayvan barınağı değil’ diyen mezarlık bekçisi arasındaki tartışma Vatikan Büyükelçiliği’ne dayandı. KURTULUŞ'taki Fransız Latin Katolik Mezarlığı'nda yaşayan kedileri beslemek isteyen hayvanseverler, kendilerine engel olduğu, kedileri kürekle öldürdüğü iddiasıyla mezarlık sorumlusu Şahin Ünal'ı, Vatikan Büyükelçiliği dahil ilgili tüm kurum ve kuruluşlara şikayet etti. HAYTAP(Hayvan Hakları Federasyonu)'ı da devreye sokan hayvanseverler, dilekçe, mail ve şahsen müracaat ederek Şahin Ünal'ın cezalandırılıp görevden alınmasını talep etti. Suçlamaların muhatabı Şahin Ünal ise 'Dük' adında kangal cinsi bir köpeği olduğunu, hayvan besleyen bir insanın, hayvanlara asla zarar veremeyeceğini belirterek iddia sahiplerini ispata davet etti. Gönüllülerin sokaktaki bütün kedileri mezarlığa getirip bıraktıklarını söyleyen Ünal, "Burası mezarlık, hayvan barınağı değil" dedi. Mezarlığın bağlı olduğu Saint Esprit Katedrali'nden Peder Felice Suriano ise mezarlıkların kutsal mekanlar olduğunu, kedilerin habitatının mezarlıklar olmadığını söyledi.
Demir çubukla saldırdı Elektrik teknisyeni Hasan Ateş, 5 yıldır mezarlıktaki kedileri beslediğini ama son dönemde hayvanseverlere karşı sert bir tutum alındığını belirtti. Mezarlığın içinde beli ve ayakları kırık, kafası patlamış ve vücutları parçalanmış kedilerin son dönemde dikkatini çektiğini belirten Hasan Ateş, "7 Ağustos'ta yine kedileri beslemek için mezarlığa gittim. Şahin Ünal, kapıları kapatıp beni içeri almayınca tartıştak. Demir çubukla üzerime yürüdü. 'Bu kedilerin hiçbirini kışın bulamayacaksınız. Hepsini öldüreceğim' tehdidinde bulundu" dedi. St. Esprit Katedrali'ne giderek yazılı ve sözlü şikayette bulunduğunu ama bir sonuç alamadığını belirten Ateş, Şişli Kaymakamlığı,
İstanbul Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile Ankara'daki Vatikan Büyükelçiliği'ne de aynı şikayetleri yaptığını söyledi.
Tehditler savurup küfür etti Parapsikolog Seyma Cengiz önceki hafta mezarlıktaki kedileri beslemek için gittiğinde Şahin Ünal'ın kendisine engel olduğunu belirterek, "Bana çok kaba davrandı. 'Bakmaya mecbur musun' diye bağırdı. Ben de avazım çıktığı kadar 'Mecburum. Sen nasıl yemeden ve içmeden yaşayamıyorsan onlarda yaşayamaz' diye çığlık attım. Kulağıma eğilip çok ağır küfürler etti. Sonra da tehditler savurdu. Elim ayağım boşaldı. Kedilerime zarar vermesin diye kendime hakim oldum. Eğer önlem alınmazsa oradaki kedilerin hepsini yok edecek. Birileri buna dur desin" dedi.
İstersen Vatikan'a şikayet et
ABD'deki iki üniversitede 35 yıl hocalık yaptıktan sonra Türkiye'ye dönüp Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde göreve başlayan HAYTAP Kartal Temsilcisi Prof.Dr. Mirat Gürol, sorunu ilk etapta konuşarak çözme yoluna gittiklerini belirterek şunları söyledi: "Şahin Ünal'ı telefonla aradım. Kendimi tanıtıp konuyu görüşmek istedim. Bana ağır küfürler etti. 'Burası Türkiye değil Fransaz toprağı. İstediğimi yaparım. İstersen git Vatikan'a şikayet et' deyip telefonu yüzüme kapattı. Mezarlığı ilgilendiren bütün kurumlarla HAYTAP adına yazılı ve şahsen temasa geçtim. Bir sonuç alamadık. Gerekirse mahkemeye gideceğiz" dedi. Prof. Gürol, 5199 nolu 'Hayvanları Koruma Kanunu'nun açıkça çiğnendiğini belirterek, yetkilileri göreve davet etti.
Hayvan düşmanı değil dostuyum Babasının da aynı mezarlığın bekçisi olduğunu, mezarlığın lojmanında doğduğunu ve 38 yıldır burada yaşadığını belirten Şahin Ünal iddiaları yalanladı. Mezarlıkta çok az sayıda kedi olduğunu belirten Şahin Ünal, "Burası yüksek duvarlarla çevrili korunaklı bir yer. Mahallede yaşayan gönüllüler her gün buraya gelip kedileri beslemeye başladı. Her gelişlerinde yanlarında başka sokak kedilerini de getirip bıraktılar. Bir anda sayı çoğaldı. Burası insan mezarlığı. Hayvan barınağı değil. Mezar sahipleri rahatsız oldu. Biz de kedilerin beslemesine izin vermiyoruz. Kediler de yiyecek bulamayınca başka yerlere gidiyorlar" dedi. Mezarlıklar kutsal mekanlar Saint Esprit Katedrali'nden Peder Felice Suriano, kedilerin öldürülmesine karşı olduklarını ve böyle bir uygulamaya müsaade etmeyeceklerini belirtti. Mezarlıkların kutsal mekanlar olduğunu anlatan Peder Felice Suriano, "Bizim için kilise neyse mezarlıkta o. Çok az sayıdaki kedilere tölerans gösterdik. Onlar burayı kedi barınağına dönüştürmeye çalışıyor. Buna izin veremeyiz. Kedilerin habitatı mezarlık değil" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

No Pasaran !