BİR ŞEY YAPMALI

CUMHURİYET İÇİN DEMOKRASİ İÇİN HALK İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN ..................... cemaatlerin yönettiği bir coğrafya olmak istemiyorsak ................. Ama benim memleketimde bugün İnsan kanı sudan ucuz Oysa en güzel emek insanın kendisi Kolay mı kan uykularda kalkıp Ninniler söylemesi

27 Ağustos 2009 Perşembe

Ölüm şehri

Ölüm şehri
Her gün yol kenarlarında onlarca parçalanmış ceset bulunuyor. Sadece son 10 günde toplam ceset sayısı 36 oldu. "Yaşanmaz" diye nitelenen pek çok kent var dünyada. Afganistan, Irak, Pakistan, Somali'deki kentler gibi... Ama herkesin tehlikede olduğu Ciudad Juarez, savaşların yaşandığı kentleri bile solladı. Çünkü Ciudad Juarez, en büyük uyuşturucu savaşının yaşandığı yer.
Meksika'nın ABD sınırındaki Ciudad Juarez kentinin dünyanın en tehlikeli kenti olduğu bildirildi. Kamu Güvenliği Yurttaşlık Konseyi adlı Meksikalı bir sivil toplum kuruluşunun raporunda, 1,4 milyon nüfusa sahip olan kentte, geçen yıl 100 bin kişi başına 130 cinayet işlendiği, bu oranın Caracas'ta 96, New Orleans'ta ise 95 kişi olduğu belirtildi.Ciudad Juarez'de işlenen cinayetler dahşet verici. Her gün yol kenarlarında birkaç kişinin parçalanmış cesedi bulunuyor. Kente gönderilen özel güvenlik birimleri, uyuşturucu kartellerine karşı 2 yıldır yoğun bir savaş açmış durumda. Ancak korkunç cinayetlerin önü kesilemiyor. Kentte herkes tehlikede. Uyuşturucu işinden uzak durmaya çalışanlar bile çeşitli tehditlerle işin içine çekiliyor... Direnenler öldürülüyor.Raporda, Meksika'nın ABD sınırındaki bir başka kenti Tijuana'nın 100 binde 73 cinayetle 4. sırada yer aldığı, Irak'ın başkanti Bağdat'ın da 100 binde 40 cinayetle 10. sırada bulunduğu kaydedildi.Kuruluşun raporunda, Güney Afrika'nın Cape Town kentinde bu oranın 100 binde 62, Salvador'un başkenti San Salvador'da 49, Kolombiya'nın Medellin kentinde 45 olduğu belirtildi.
UYUŞTURUCU MAFYASI DEHŞET SAÇIYOR
Ciudad Juarez kentinde bu yıl başından bu yana meydana gelen şiddet olaylarının aynı hızda seyretmesi durumunda, kentte yıl sonuna kadar işlenecek cinayet sayısının 2 bin 293 olacağı öngörülüyor.ABD'nin Texas eyaletiyle komşu olan kentte, kaçakçılık yolunun kontrolü için rakip uyuşturucu çeteleri arasında adeta bir savaş sürüyor.Kuruluş, araştırmasını, Ciudad Juarez, Caracas ve Tijuana kentlerine ilişkin basında yayımlanan rakamlar ile Amerikan Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) New Orleans'la ilgili bilgilerine dayandırdığını belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

No Pasaran !