BİR ŞEY YAPMALI

CUMHURİYET İÇİN DEMOKRASİ İÇİN HALK İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN ..................... cemaatlerin yönettiği bir coğrafya olmak istemiyorsak ................. Ama benim memleketimde bugün İnsan kanı sudan ucuz Oysa en güzel emek insanın kendisi Kolay mı kan uykularda kalkıp Ninniler söylemesi

13 Ağustos 2009 Perşembe

Bİlİm Teknİk

Ses ve görüntüler aynı sinir hücresine sahip
Beyinde ses ve görüntülerin aynı sinir hücresi koduna sahip olduğu ortaya çıktı. Montreal Üniversitesi ve Montreal Nöroloji Enstitüsü'nden bilim adamlarının yaptığı araştırma, beyinde aynı sinir hücresi kodunun söz ve müzik gibi farklı sesler ile görüntüleri nasıl ayırdığını gösterdi. Bilim adamları, beynin farklı müzik aletlerinin sesini, konuşmadaki kelimeleri ve çevredeki sesleri nasıl algıladığını anlamak üzere 3 saat katılımcılar üzerinde fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleme (fMRI) sistemini kullandı. Araştırmaya imza atanlardan Marc Schonwiesner, beynin sesleri ve farklı görüntüleri kodlamak için aynı yöntemi kullandığını belirtti. Schonwiesner, kişinin aynı nesneye ait sesi ve görüntüleri daha kolay birleştirdiğini de ifade etti. İkinci aşamada, beynin rock parçasındaki davul ile bir senfonideki çalgıların sesi veya Fransızca ya da İngilizce bir konuşma arasındaki farkı nasıl "bulduğu" araştırılacak. Bilim adamları, onlarca yıllık çalışma gerekse de bu aşamanın da tamamlanmasıyla bir gün fMRI'nin okunmasıyla kişinin duyduğu şarkının yeniden "yazılabileceği" ve ardından uykudaki beyin faaliyetlerinin kaydedilerek, rüyaların "resmedilebileceği" umudunu taşıyor.Araştırma Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) dergisi ve Fransız Le Nouvel Observateur dergisinin internet sitesinde yayımlandı.
Microsoft ile Nokia arasında işbirliği gerçekleşti
Microsoft ve Nokia'nın, yeni mobil verimlilik çözümleri tasarlamak, geliştirmek ve pazarlamak üzere küresel bir işbirliği gerçekleştirdiği bildirildi. Nokia'nın gelecek yıl akıllı telefonlarında daha ileride diğer Office uygulamalarını ve ilgili yazılımları sunmayı hedeflediği ifade edildi. Microsoft Office Mobile'in, ilgili iletişim ve takım çalışması yazılım ve hizmetlerinin Nokia akıllı telefonlarında kullanımını sağlamak üzere birlikte çalıştıkları belirtildi. Anlaşma kapsamında, iki şirketin mobil profesyoneller için verimlilik çözümlerinin tasarım, geliştirme ve pazarlama çalışmalarına başlayacakları ve bu işbirliğinin sonucunda Nokia'nın Symbian cihazlarında Microsoft Office Mobile ve Microsoft'un iletişim, takım çalışması ve cihaz yönetimi yazılımlarının çalışmasını sağlayacakları kaydedildi. Bu çözümlerin Nokia'nın kurumsal kullanıma yönelik ürettiği Nokia E serisi cihazlarından başlayarak Nokia'nın birçok akıllı telefonunda kullanılabileceği dile getirilen açıklamada, iki şirketin ayrıca, bu çözümleri, işletmelere, şebeke operatörlerine ve bireylere pazarlayacakları belirtildi. Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Microsoft Kurumsal Bölüm Başkanı Stephen Elop, ''Tüm dünyada 200 milyondan fazla akıllı telefon müşterisiyle Nokia, dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi ve bizim için doğal bir iş ortağıdır. Yaptığımız anlaşma sayesinde, kişisel bilgisayar, telefon ve tarayıcılarda en yüksek verimliliği sunma stratejimizin bir parçası olarak, Microsoft Office Mobile yazılımımızı Nokia'nın tüm dünyadaki akıllı telefon sahiplerine ulaştırabilecek ve bu kullanıcıların Office belgeleriyle her yerden işbirliği yapabilmelerine olanak tanıyacağız'' ifadelerini kullandı. Nokia'nın gelecek yıl akıllı telefonlarında Microsoft Office Communicator Mobile yazılımını, ardından daha ileride diğer Office uygulamalarını ve ilgili yazılımları sunmayı hedeflediği ifade edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

No Pasaran !