BİR ŞEY YAPMALI

CUMHURİYET İÇİN DEMOKRASİ İÇİN HALK İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN ..................... cemaatlerin yönettiği bir coğrafya olmak istemiyorsak ................. Ama benim memleketimde bugün İnsan kanı sudan ucuz Oysa en güzel emek insanın kendisi Kolay mı kan uykularda kalkıp Ninniler söylemesi

22 Ağustos 2009 Cumartesi

BİR GÖRÜŞ (Mutezile'den)

gencecik cumhuriyet tüm kazanımlarını,değerlerini,milli servetini kurda kuşa yem etmek üzeredir.Uğur mumcular boşuna katledilmemiştir.İranın devrim ihraç modeli ılımlı islam kisvesi altında TBMM’ye sızmıştır.AB ve ABD nin ayağımıza taktığı prangaları görmemek için ar ve haya duygusundan uzak, vatan sevgisinden uzak;ümmetçi bir anlayışa geçmiş olmak gerekmektedir.Milli güvenlik siyaset belgesine ipotek koyan,askerin elini kolunu AB kozuyla bağlama peşinde olan,ülkedeki tüm kurumlarla kavgalı bir hükümeti başa getirdiğimizi sanırım çoğumuz idrak ettik. Kıbrıs davasından -Seydeşehir tesislerine; Telekomdan sümerbanka ülke satışa çıkarıldı. Duyan yabancı sermaye leş kargaları gibi,alınterimizle anne babalarımızın vergisiyle dikilen anıtsal kurumları yağmalamaya geliyor.Cemaat,türbe,muska,cin-peri,Ehlibeyt,kütub-u sitte vb terimlerden oluşan çağdışı bir paradigma;akıl ve bilimle, ampirik düşünceyle uzlaşmaz bir fenomenle karşı karşıyayız.
Buhari,Ebu Davud’da ve Tirmizi’de (Önde gelen hadis ulemaları)
1) ’’Kıtalu’-t Türk’’ adlı bölüm vardır hadis kitaplarında.Anlamı:Türklerle savaşma-öldürüşme.
2)Babu’t-Türk vardır.Anlamı:Türkler bölümü.Ve nihayet Müslim’de ’Kıyamet alametleri’ bölümünde islamın türklere bakış açısı betimlenir.
Bir örnek vermekle yetinelim:Müslim’den:’’Müslümanlar, Türklerle öldürüşmedikçe,kıyamet kopmayacaktır.’’ Niçin ulus devletten-ümmet-cemaate doğru bir çark etmeye tanık olduğumuzu anlatıyor hadisler. Muhammedin ünlü Uhruc duasıyla.''uhruc adevullah;ene resullulah'' hastalardan 'cin çıkardığını; ''düğümlere kuvvetlice üfüren büyücü kadınların şerrinden sakınmayı, 'Adn cennetlerinde memeleri yeni tomurcuklanmış yaşıt kızların' müjdesini, ve daha nice safsatayı ''ayeti kerimelerde ibretle okuyoruz. Sahip olduğu petrole rağmen bu kadar yıldır şeriat isdibdadında gelişemeyen,kültürsüz,iptidai, kadına saygı duymayan arap dünyası nasıl bedevilik kıyafetini üzerinden çıkaramıyorsa, ülkeyi yönetme iddiasındaki bu güruhta aslında ''milli görüş'' gömleğinin asla çıkarmamıştır, ve çıkarmayacaktır. Takke düştü,kel göründü; takiyye de bir yere kadar. Artık saklayamıyorlar,zaten saklamıyorlarda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

No Pasaran !