BİR ŞEY YAPMALI

CUMHURİYET İÇİN DEMOKRASİ İÇİN HALK İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN ..................... cemaatlerin yönettiği bir coğrafya olmak istemiyorsak ................. Ama benim memleketimde bugün İnsan kanı sudan ucuz Oysa en güzel emek insanın kendisi Kolay mı kan uykularda kalkıp Ninniler söylemesi

21 Ağustos 2009 Cuma

YORUM GEREKİRMİ

BÖYLE BAŞA ,BÖYLE .....
Ateş 'oruç listesi'ni sordu
CHP Ankara Milletvekili Ateş, Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde personele 'oruç tutacakların isimlerini bildirmeleri' talimatı verildiğini öne sürerek, Başbakan Erdoğan'a sözkonusu Hastane hakkında soru önergesi sundu.
CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Anayasa'nın 24'ncü maddesinde "Kimse, ibadete, dini ayin ve törenlere katılmaya, dini inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz" denildiğini belirtti. Ateş, "Kamu personeli üzerindeki baskı, ayrımcılık, sürgün ve benzeri uygulamalar her geçen yıl daha da artarken, anayasa ile güvence altına alınmış din, vicdan ve inanç hürriyeti konusunda yaşanan olumsuzluklar dikkat çekmektedir. Son olarak, Sağlık Bakanlığı'na bağlı Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 20 Ağustos 2009 tarihinde Baştabib Yardımcısı tarafından tüm birimlere duyurulmak üzere yapılan 'hastanemizde oruç tutacak personelin isimlerini ... saat 13.00'e kadar personel servisine bildirmeleri gerekmektedir'" şeklindeki duyuru gelinen noktayı açık olarak ortaya koymaktadır. Ateş, "Her yıl tekrarlanan benzeri uygulamalar ile oruç tutan personel sayısındaki değişimin izlendiği, oruç tutmayan personelin saptanarak, çalışma koşulları diğer birimlere göre daha zor olan bölümlerde görevlendirildiği, atama, terfi ve sicillerinin belirlenmesinde bu listelerin etkili olduğu iddia edilmektedir "dedi. CHP'li Ateş, Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti: "Kaç hastane, sağlık ocağı ve birimde benzeri uygulama yapılmıştır? Bu uygulama kaç yıldır devam etmektedir? Bu yolla oruç tutmayan personelin saptandığı, atama, terfi, görevlendirme, meslekte yükselme gibi konularda bu listelerin etkili olduğu iddiası doğru mudur? Bu listelerle oruç tutan personel sayısındaki değişimin izlendiği iddiası doğru mudur? Doğru ise bu izleme kim ve kimler tarafından yapılmaktadır? Amacı nedir? Hastane yönetimi ne gerekçeyle böyle bir yönteme başvurmuştur? Tahmini bir rakam saptanması yerine isim isim liste yapılması fişlenme işlemi değil midir? Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği tarafından 20 Ağustos 2009 tarihinde yayınlanan 'Oruç Tutacak Personel' adlı duyuru Anayasa ve yasalarla güvence altına alınan din, vicdan ve inanç hürriyeti kısıtlar nitelikte değil midir? Bu uygulamayı yapan görevliler hakkında bir işlem yapılmış mıdır? Yapılacak mıdır? Bu ülkeyi bölmeye götürmez mi? Ne yapmayı düşünüyorsunuz? Kanunlar ve Anayasa uygulanacak mıdır? "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

No Pasaran !