BİR ŞEY YAPMALI

CUMHURİYET İÇİN DEMOKRASİ İÇİN HALK İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN ..................... cemaatlerin yönettiği bir coğrafya olmak istemiyorsak ................. Ama benim memleketimde bugün İnsan kanı sudan ucuz Oysa en güzel emek insanın kendisi Kolay mı kan uykularda kalkıp Ninniler söylemesi

24 Ağustos 2009 Pazartesi

MARKSİST TUTUM'DAN

Devrimci Sosyalist Basın Susturulamaz
18 Ağustos 2009
Sermaye devleti, krizle birlikte hareketlenen toplumsal muhalefetin devrimci basınla buluşmasına engel olmak amacıyla sansür ve baskıyı arttırdı. Son aylarda artan bu baskı ve sansürü protesto etmek amacıyla çok sayıda sosyalist basın üyesi Taksim tramvay durağında bir araya gelerek bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında, başta Kürt günlük basını olmak üzere birçok devrimci basın organının kapatma, sansür, gözaltı, hapis ve para cezası ile engellenmeye çalışıldığının belirtildi. Son iki hafta içinde İzmir’de “Toprağın Sesi” gazetesini dağıtan 4 kişinin ve Ankara’da “Kızıl Bayrak” gazetesinin 2 muhabirinin gözaltına alınıp tutuklandığı vurgulandı. Egemenlerin tüm saldırılarına karşın devrimci-sosyalist basının boyun eğmeyeceğinin, işçi ve emekçilere gerçekleri açıklamaya devam edeceğinin belirtildiği basın açıklamasında, “Gözaltılar serbest bırakılsın!”, “Sınırsız söz, basın, gösteri, toplantı ve örgütlenme özgürlüğü” talepleri dile getirildi.
Devrimci Tutsaklar Serbest Bırakılsın
18 Ağustos 2009
Erol Zavar’a Yaşama Hakkı Koordinasyonu, cezaevlerindeki hasta tutsakların serbest bırakılması amacıyla bir basın açıklaması düzenledi. Koordinasyon üyeleri 18 Ağustos Salı günü saat 19.30’da Galatasaray Lisesi önünde düzenledikleri basın açıklamasında, devletin cezaevlerindeki çifte standartlı tutumunu eleştirdiler. Devletin “derin mahpuslar” ve “eski hocalar” söz konusu olduğunda tüm kapıları açtığını, sıra hasta tutsaklara geldiğinde ise tüm çağrı ve başvurulara rağmen kulaklarını tıkadığını dile getirdiler. Hasta tutsakların bir an önce tahliye edilmesinin talep edildiği basın açıklamasında, Ankara Erol Zavar’a Yaşama Hakkı Koordinasyonunun 5 gün süreli açlık grevinin desteklendiği de belirtildi. Basın açıklaması “Tecrit Öldürür Dayanışma Yaşatır!”, “Hasta Tutsaklar Serbest Bırakılsın!”, “Erol Zavar’a Özgürlük sloganları!” ile son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

No Pasaran !