BİR ŞEY YAPMALI

CUMHURİYET İÇİN DEMOKRASİ İÇİN HALK İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN ..................... cemaatlerin yönettiği bir coğrafya olmak istemiyorsak ................. Ama benim memleketimde bugün İnsan kanı sudan ucuz Oysa en güzel emek insanın kendisi Kolay mı kan uykularda kalkıp Ninniler söylemesi

12 Eylül 2009 Cumartesi

Dünyanın en soğuk yeri

Dünyanın en soğuk yeri bulundu

Astronomlar uzay gözlemevi için en uygun bölgeyi saptadı. Antarktik platosunda 4053 m yüksekliğinde yer alan Ridge A. tahminlere göre dünyanın en kuru, en sessiz ve en soğuk bölgesi. Ridge A. bölgesinde kış aylarındaki ortalama sıcaklık eksi yetmiş derece ve hava o kadar kuru ki ne bulutlar ne de buhar görüşü engelliyor.

Uyduların, yer istasyonlarının ve iklim modellerinin verilerini değerlendiren Will Saunders’ın (New South Wales Üniversitesi) Publications of the Astronomical Society of the Astronomical Society of the Pacific dergisindeki yazısına göre söz konusu bölge kıtanın en yüksek noktasında değil bu yerin 150 km güneybatısında yer almakta.Anlaşıldığı üzere civar bölgeye henüz hiçbir insan adım atmamış. Ancak bu durum yakında değişebilir. Çünkü atmosferik şartlar nedeniyle Ridge A bölgesi gözlemevi için ideal bir yer. Saunders bölgenin Hawaii ve Şile’deki zirvelerinden bile çok daha elverişli olduğunu iddia ediyor. Gökyüzü çok daha karanlık ve kuru olduğu için belli büyüklükteki teleskoplar bile dünyanın en büyükleri kadar iyi görüntü yakalayabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

No Pasaran !