BİR ŞEY YAPMALI

CUMHURİYET İÇİN DEMOKRASİ İÇİN HALK İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN ..................... cemaatlerin yönettiği bir coğrafya olmak istemiyorsak ................. Ama benim memleketimde bugün İnsan kanı sudan ucuz Oysa en güzel emek insanın kendisi Kolay mı kan uykularda kalkıp Ninniler söylemesi

10 Eylül 2009 Perşembe

GÜNCEL

Çirkin Kral, ölümünün 25.yılında anıldı
Sinama Sanatçısı Yılmaz Güney, ölümünün 25. yılında, Çankaya Belediyesi'nin düzenlediği açık hava film gösteriminde anıldı. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, yaptığı açıklamada, ölümünün 25. yılında sinama Sanatçısı Yılmaz Güney'i saygı ve sevgiyle andıklarını belirtti. Güney'in filmlerinin, çağa tanıklık eden en iyi filmler arasında yer aldığını kaydeden Tanık, "Sakarya Caddesi'nin esnafıyla düzenlediğimiz açık hava gösterimimiz Türk Sinemasının unutulmaz ismi Yılmaz Güney'in 'Umut'uyla devam ediyor. Yoksul ve işçi dostu kahramanlarımız arasında yer alan Yılmaz Güney, toplumsal gerçekçi filmleriyle çığır açarken halkımızın kalbinde 'Çirkin Kral' olarak da yerini almıştır," şeklinde konuştu.
Bedava gazete okuma devri kapanıyor mu?
Google şirketi, internet üzerinden yayımlanan gazeteleri okuyanların, gazetelere ödeme yapmasını sağlayacak bir sistem üzerinde çalışıyor. Merkezi ABD'nin Harvard Üniversitesi kampüsünde bulunan Nieman Journalism Lab kuruluşunun açıklamasına göre, ABD Gazeteler Birliği'nin (NAA) böyle bir ödeme sisteminin yapılabileceği konusunda bilgilendirilmesinden sonra Google, NAA'ya planını sundu. Nieman Journalism Lab'ın internet sitesindeki haberde, basınla ilişkisi "hassas" olan Google'ın basın kuruluşlarına böyle bir imkan sağlamak istemesini "sürpriz" olarak değerlendirildi. ABD'deki çok sayıda gazete, Google'ın haber sitesi Google News'i, okuyucuları gazetelerin sitelerine yönlendirdiği ve gazetelere ödeme yapmadığı için şiddetle eleştiriyordu. Buna karşılık Google, kullanıcılarını gazetelerini internet sitelerine yönlendireceği sistemi için basın kuruluşlarından ücret almayı planlamıyor. Bu arada ABD'deki gazete ve dergiler, hâlâ çok azalan reklam gelirlerini nasıl artırabileceğini düşünüyor. Los Angeles Times gazetesi geçen ay, Rupert Murdoch'un sahibi olduğu News Corp.'un aralarında New York Times'ın da bulunduğu büyük gazetelerle görüşme yaptığını ve görüşmede internetteki içeriğine ulaşımın paralı olacağı bir ortaklık kurulma ihtimalinin gündeme geldiğini duyurmuştu. Google, NAA'ya sunduğu planında, reklamın hâlâ basın kuruluşlarının en önemli gelir kaynağı olduğunu, ancak internet kullanıcılarının gazetelere ödeyeceği ücretin de "yabana atılmayacağını" belirtti.
TÜBİTAK kitap satacak
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ihaleyle 1 milyon 200 bin kitabı satmaya hazırlanıyor. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yayınlanan 1 milyon 200 bin adet popüler bilim kitabı TÜBİTAK İhale Yönetmeliği ''kapalı zarfla fiyat ve teklif isteme usulü'' ile satılacak. İhale dokümanı, Atatürk Bulvarı No: 221 Satın Alma Müdürlüğü Kat: 7 Kavaklıdere/Ankara adresinde bedelsiz olarak görülebilecek, 100 lira karşılığında satın alınabilecek. Teklifler, aynı adrese en son 28 Eylül 2009 Pazartesi günü saat 15.00'e kadar sunulacak.İhale, Atatürk Bulvarı No:221 Kat:7 Kavaklıdere/Ankara adresinde, 28 Eylül 2009 Pazartesi günü saat 15.00'te yapılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

No Pasaran !