BİR ŞEY YAPMALI

CUMHURİYET İÇİN DEMOKRASİ İÇİN HALK İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN ..................... cemaatlerin yönettiği bir coğrafya olmak istemiyorsak ................. Ama benim memleketimde bugün İnsan kanı sudan ucuz Oysa en güzel emek insanın kendisi Kolay mı kan uykularda kalkıp Ninniler söylemesi

21 Mayıs 2009 Perşembe

ROTWEILER

ROTWEILER
TEMEL VE İLERİ İTAAT EĞİTİMLERİ : Rottweiler bu eğitimde önce tasmalı devamında tasmasız olarak itaat eğitimlerine tabii tutulur. Eğitimin içeriğinde; Otur, Yat, Kalk, Bekle, Topuk (yürü), Yanıma (gel), Sürün, Öl gibi klasik komutları öğrenmesi sağlanır. Bu eğitimin sınırları köpek sahibinin ve eğitimde personelin uygun göreceği diğer komutlara da verilebilir (Araç binme, Araç inme, Merdiven çıkma vs...). ALAN KORUMA VE BODYGUARD EĞİTİMLERİ : Rottweiler tasmalı ve tasmasız eğitimlerini tamamladıktan sonra Alan Koruma ve Bodyguard (Yakın Koruma) eğitimlerine tabii tutulur. Eğitimin içeriğinde; Pasif ve Aktif Koruma, Bölgesel Savunma eğitimleri bulunmaktadır.
Rottweiler ırkı hakkında, ait olduğu ülkelerden, karakteristik ve fiziki özelliklerine kadar, toplumumuzda bir çok doğru ve yanlış söylentiler yapıldı. Bu ırkın sahibine saldırıp parçalamasından, çocuklara karşı düşmanlığına, ait olduğu esas ülke haricinde, macar, rus, türk ve kazak rot gibi çeşitli sınıflandırmalara kadar bir çok yakıştırmalar ve asılsız dedikodular üretilmiştir. Köpeğin agresiflik derecesinin yükseltilmesinde, çiğ et verilmiş, kendi kulak ve kuyruğunun kesilerek yedirilmiş, karanlık odalara kapatılarak toplumdan ve dış uyarılardan yoksun bir ortamda yetiştirilmeye çalışılmış ve bu olaya da eğitim ismi verilmiştir. Özellikle şu önemli konuyu tekrar yinelemek istiyorum, Ülkemizin göz bebeği olan Kangal ırkına, macar kangalı, rus kangalı gibi ülke takıları yapılamayacağı gibi, rottweiler ırkına da çeşitli ülke takıları verilmemelidir. Bu ırkın net ırk özellikleri ''ideal rottweiler'' sayfasında FCI federasyonu tarafından açıkca belirtilmiştir. Rottweiler ırkının itaat eğitimlerine 5. ayın bitiminden itibaren sistemli bir şekilde başlanmalıdır.Verilecek olan eğitimde en önemli faktör, değişik bir karakteristik yapıya sahip olan bu ırka uygulanacak ödül ve ceza programlarıdır. Özellikle temel eğitimin başlangıç safhasında, liderlik ruhunun yüksek olarak gözlendiği bu ırkta, komutların uygulanması istenirken, baskı yaratılmamalı, köpeğin anksiyete durumuna girmesine müsaade edilmemelidir. Aksi takdirde anksiyete durumunda olan rottweiler içine kapanık, korkak, ürkek bir karaktere bürünecektir. Gereksiz ve gelişi güzel verilen cezalar, köpeğin organik bozukluklarına neden olacaktır. Ceza verilirken oluşan stres esnasında salgılanan hormonlar köpeği tepkisizliğe şartlayabilmektedir. Unutulmaması ve göz ardı edilmemesi gereken konuların başında eğitime tabii tutulacak rottweiler ırkına, kendine has karakter yapısı çözümleyebilmek için bir takım karakter testlerine tutulması gerektiğidir. Algılama eşiği yüksek olan bir rottweilerın eğitimdeki zaman diliminin daha kısa tutularak, kısa sürede daha uzun bir eğitim müfredatına cevap verebileceğidir. Rottweiller tarihçesinde de belirttiğim gibi, ülkemizde rottweiler ırkı tam anlamı ile yeni yeni anlaşılmaya başlanmıştır, Son zamanlarda halk arasında bu ırkın, ırk isminin başına çeşitli ülke takıları eklenmeye başlanmış (alman rottweiler'ı, macar rottweiler'ı, rus rottweiler'ı, kazak rottweiler'ı ...), kafa, kulak, ayak, tüy ve renk, değişikliklerine göre, ırkı çeşitli ülke ve bölgelere göre ayırt edilmiş ve rottweiler ırkı içinde yeni ırklar türetilmeye başlanmıştır. Her zaman söylediğim gibi, rottweiler ırk standartları, dünyanın neresinde olursanız olun, aynıdır. Ülkemizin göz bebeği Kangal ırkının macar'ı, alman'ı, rus'u olmayacağı gibi, rotweiller ırkının da standartları ve özellikleri net olarak bellidir. Köpeğin ırk ıslahı ve standartlarını belirleyen ve kontrol eden FCI federasyonunun safkan rottweiler ırkı hakkındaki veri ve standartları aşağıda açık ve net olarak gösterilmektedir.
IRKIN GEÇMİŞİ : Rotteiller ırkının tarihçesi hakkında, internet sitelerinde ve kitaplarda değişik ve çelişkili bilgiler bulunmaktadır. Bu ırkın geçmişi ile ilgili ağırlıklı bilgi; köpeğin ırkının, Mastiff sülalesinden geldiği ve ismini Almanya'da ufak bir kasaba olan ''Rotweill'' den aldığı bilinmekte, Rivayetlere göre, 1800'lü yıllarda bu ırkın neslinin tükendiği, 20. yüzyılın hemen başlarında, tekrar ıslah çalışmaları yapılarak üretimine başlandığıdır. Avrupa ve birçok ülkede kurulan rottweiler kulüpleri, ırk ıslahının bozulmadan ve daha sağlıklı bir ırk şekilde günümüze kadar gelmelerini sağlamıştır. Ülkemiz; rottweiler ırkı ile son 10 yıl içinde tanışmış, köpeğin birey ve toplum ile ilişkilerinde yüksek performans gözlenmesinden dolayı, hak ettiği değeri görmeye başlamıştır. İlerleyen dönemde, köpeğin birey, toplum ve kamu kesimindeki tarihçesini detaylı olarak birlikte inceleyeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

No Pasaran !